Järjestelyohjeet

Iltarastien järjestelyohjeet

Nämä ohjeet on tehty Jalasjärven iltarastien järjestelyjen helpottamiseksi.

Muistakaa, että meidän on palveltava harrastajia siten, että he tuntevat itsensä tervetulleiksi tapahtumaamme.

Kiinnittäkää huomio erityisesti uusiin osallistujiin.

Radan teossa kiinnitettävä huomiota lyhkäisiin ja helppoihin ratoihin, että ne todella ovat tarpeeksi helppoja myös ensikertalaisille, D-rata tulisi tukeutua polkuihin jos rastireittiä ei ole nauhoitettu.

Pari viikkoa ennen tapahtumaa

• Tiedustele suunnistuskarttaa Heikkilän Janilta 040-6828821.

• Tutustu maastoon ja tarkista onko tullut  päivitettäviä muutoksia karttaan.

Viikko ennen tapahtumaa

• Katso sopiva lähtöpaikka. Mahdollisuus tehdä helppo C-rata/D-rata/RR-rata.

• Tarkista että on tilaa pysäköinnille.

• Suunnittele radat, käy maastossa katsomassa rastipaikat.

• Jos tapahtumassa on RR, ota yhteyttä suunnistuskoulun ohjaajiin. Suunnistuskoulu saattaa käyttää myös lyhimpiä iltarastien ratoja.

• Nouda iltarastien tarvikkeet Kodintekniikasta Eerolta (arkisin 9-17.00 ja la 9.00-14.00.) hyvissä ajoin. Eero Pitkämäki 050-5607040.

Edellisenä päivänä

• Varaa vaihtorahaa, mehua ja kyniä. EMIT-tarkistuslipukkeita (keltaisia) ei tarvita.

• Mehukanisteri on Terveyskeskuksen keittiöllä, mehut ja mukit Kodintekniikassa.

• Vie rastiliput ja emit-leimasimet maastoon.

• Piirrä mallikartat valmiiksi (jos ei ole valmiiksi tulostetut kartat)

• Jos mahdollista, varaa iltarastipaikalle myös karttamuoveja. Viipaleessa on käytettyjä karttamuoveja, jotka sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen.

• Hae Kodintekniikasta MTR-lukija (laite, millä luetaan maaliintulon jälkeen emit-kortit ja tulostetaan aika) ja kannettava tietokone sekä laita laitteet lataukseen.

Pari tuntia ennen tapahtumaa

• Järjestä opasteet, pysäköinnin ohjaus ja kartat.

• Vie lähtö- ja maalitolpat paikoilleen. Laita lähtötolppa kauemmaksi "matkan varrelle" (K-piste) ja maalitolppa lähelle itseäsi.

• Muista ohjaajaliivit (Viipaleessa)

Tapahtuman aikana

• Karttamaksut: Aikuiset 4e, alle 20-vuotiaat ilmaiseksi. Vanhemmat maksavat maksun myös silloin kun ovat lasten kanssa suunnistamassa. Epsu-kortilla ilmaiseksi.

• Kirjaa lähtevät henkilöt, kirjaa myös lähtöaika (minuutin tarkkuudella, tämä vain varmistuksena). Opasta tarvittaessa emitin lähtöleimauksessa. Anna tarvittaessa myös alkuopastusta siten, että suunnistaja saa kartan oikein päin sekä neuvo reitinvalintaan 1. rastille.

• Varmista, että kaikki leimaavat maalileimauksen.

• Kirjaa suunnistajan maaliin saapuminen vihkoosi ja kirjoita myös maaliaika.

• Lue suunnistajan loppuaika MTR-laitteella suoraan tietokoneelle.

Lasten iltarastipassi

• Nuorille (alle 20 v) on tarjolla iltarastipassi. Jokaiselta iltarastisuoritukselta saa tarran ja tarrapassin täytyttyä (kahdeksan tarraa) passin voi vaihtaa Kinon elokuvalippuun. Lippuja on iltarastivarusteiden joukossa.

Tapahtuman jälkeen

• Varmista ettei metsään jää osanottajia.

• Huolehtii kilpailupaikan ja opasteiden purkamisesta.

• Siivoaa suunnistajien mahdollisesti jättämät roskat.

• Huolehdi rastit pois metsästä. Tarkista, että kaikki rastit ovat pois maastosta ja vie rastit sekä emit-leimasimet + muut laitteet Kodintekniikkaan Eerolle ennen perjantaita.

• Poista oman kisan ylimääräiset paperit ym. asiat tarvikelaatikosta. Ne vain täyttävät tarvikelaatikkoa ja vaikeuttavat seuraavan järjestäjän töitä.

• Toimittaa tulosluettelo JP Kunnallissanomiin mahdollisimman pian.

• Kirjoita/kopioi tulokset myös "Iltarastien tulossivulle"

• Tilitä rahat seuran tilille EPOP  FI91 5077 0220 0194 31  . Muista mainita iltarastitapahtuman pvm. tilityksen yhteydessä.

• Kiitos kun luit ohjeet huolellisesti.